Your browser does not support JavaScript!

Blog

Τί είναι το Cloud ERP;
24/04/2018

Τί είναι το Cloud ERP;

ERP είναι τα αρχικά των λέξεων Enterprise Resource Planning που μεταφραζόμενες σημαίνουν «Συστήματα Ενδοεπιχειρησιακού Σχεδιασμού». Το ERP λοιπόν, δεν είναι ένα λογισμικό από μόνο του, αλλά ένα περιβάλλον για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού και λειτουργεί ως ένα είδος κεντρικού νευρικού συστήματος για μία επιχείρηση.


Αν θα θέλαμε να συνοψίσουμε τον κύριο στόχο του ERP σε μία πρόταση, θα λέγαμε ότι στόχος του είναι η διαχείριση όλων των πληροφοριών που καταχωρούν οι χρήστες σε πραγματικό χρόνο, κάνοντας μία επιχείρηση να λειτουργεί, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, με τον πιο αποδοτικό και οργανωμένο τρόπο.


Το κόστος αποτελεί αναμφισβήτητα βασική παράμετρο επιλογής μιας λύσης ERP και ένας από τους κύριους παράγοντες που το επηρεάζουν είναι και ο τρόπος λειτουργίας του.


Το on–premise ERP, η λογική του τοπικά εγκατεστημένου συστήματος, απαιτεί μια εκ των προτέρων επένδυση για εξοπλισμό hardware και software και το απαιτούμενο κεφαλαίου είναι πολλές φορές απαγορευτικό για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα για όσες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο λειτουργίας.


Σήμερα, οι περισσότερες σύγχρονες επιχειρήσεις επιλέγουν cloud–based λύσεις, οι οποίες δεν απαιτούν αγορά εξοπλισμού και λογισμικού, αλλά δουλεύουν με συνδρομητικό μοντέλο (SaaS), κάτι που τους επιτρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση σε λύσεις ERP χωρίς να χρειάζονται μεγάλο αρχικό κεφάλαιο.


Πέρα από τη μεγάλη διαφορά στο αρχικό κόστος απόκτησης μεταξύ on–premise και cloud–based εφαρμογών, υπάρχουν και άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα. Οι cloud–based ERP εφαρμογές έχουν τη δυνατότητα εύκολου scale up ή down -ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης- πληρώνοντας έτσι μόνο ότι χρειάζεται η επιχείρηση σε κάθε χρονική περίοδο. Παράλληλα η συντήρηση και αναβάθμιση των εφαρμογών γίνεται στο cloud και δεν απαιτούνται επιπλέον έξοδα τεχνικών για αυτό.


Το cloud δεν είναι πλέον μια τεχνολογία του μέλλοντος, αλλά παρούσα στην καθημερινότητα πολλών επιχειρήσεων. Είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και στην Ελλάδα.


Μπείτε στο κόσμο του Cloud και ανεβάστε την επιχείρησή σας …στα σύννεφα!

SHARE WITH

Θέλετε δοκιμαστικό λογαριασμό;

Ενημερωθείτε και δείτε πως θα ανεβάσετε και τη δική σας επιχείρηση στα σύννεφα!

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ