Your browser does not support JavaScript!

Blog

Business Cloud και myDATA
17/09/2020

Business Cloud και myDATA

Τι είναι τo σύστημα myDATA - Ηλεκτρονικά Βιβλία της ΑΑΔΕ;
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ εισάγει την ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων. Φέρνει μία νέα ψηφιακή εποχή για κάθε επιχείρηση που θα συμπληρώνει τα φορολογικά της βιβλία με ηλεκτρονικό τρόπο και με άμεση διαβίβαση των παραστατικών της.


Ποιους αφορά το νέο σύστημα myDATA;
Υπόχρεες είναι όλες οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους, ελεύθεροι επαγγελματίες και λοιπές οντότητες που διαθέτουν Ελληνικό ΑΦΜ.


Ποιά δεδομένα μεταβιβάζονται στο myDATA;
Όλα τα παραστατικά εσόδων καθώς και οι χαρακτηρισμοί τους σε πραγματικό χρόνο. Σε δεύτερο χρόνο πρέπει να διασταυρώνει όλα τα έσοδα-έξοδα καθώς και άλλα στοιχεία (π.χ. μισθοδοσία, αποσβέσεις, αναμορφώσεις) για να διαμορφωθεί το φορολογικό αποτέλεσμα.


Πότε ξεκινά το myDATA;
Η τρέχουσα ημερομηνία έναρξης είναι η 1η Οκτωβρίου 2020. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για όσους δεν συνδεθούν μέσα στο έτος. Από 1/1/2021 όμως όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να συνδεθούν και θα υπάρχουν κυρώσεις για τη μη διαβίβαση στοιχείων.


Το Business Cloud διαθέτει διασύνδεση με το myDATA;
Όλες οι εφαρμογές του Business Cloud συνδέονται στην ενδιάμεση πλατφόρμα myDATA Cloud (www.mydatacloud.gr) η οποία αναλαμβάνει τη διαβίβαση και τις υπόλοιπες εργασίες, εξασφαλίζοντας πρόσβαση και στον λογιστή της κάθε επιχείρησης.


Δωρεάν Online Σεμινάριο myDATA
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Online Σεμινάριο myDATA που διοργάνωσε το Business Cloud.

SHARE WITH

Θέλετε δοκιμαστικό λογαριασμό;

Ενημερωθείτε και δείτε πως θα ανεβάσετε και τη δική σας επιχείρηση στα σύννεφα!

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ