Your browser does not support JavaScript!

Blog

Γιατί κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει e-shop;
14/06/2018

Γιατί κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει e-shop;

Η κατασκευή e-shop για μία επιχείρηση σήμερα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Ένα e-shop δημιουργεί για την επιχείρηση ένα επιπλέον κανάλι πωλήσεων, διαθέσιμο να εξυπηρετήσει πελάτες 24 ώρες, 365 μέρες το χρόνο. Στην Ελλάδα, το 2017 περισσότεροι από 3.5 εκατομμύρια χρήστες δήλωσαν ότι αγόρασαν online κάποιο προϊόν ή υπηρεσία. Οι μισοί δηλαδή χρήστες του internet είναι και διαδικτυακοί καταναλωτές.


Με τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, η επιχείρηση ξεφεύγει από τα στενά όρια της τοπικής αγοράς και αποκτά προβολή και πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Με την online παρουσία μία επιχείρηση αποκτά κύρος, αξιοπιστία και της δίνεται μοναδική ευκαιρία να ανταγωνιστεί πιο εύκολα τα μεγάλα brands.


Η προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω ενός e-shop γίνεται πολύ πιο εύκολα, πιο γρήγορα και με εξαιρετικά χαμηλό λειτουργικό κόστος. Η ενημέρωση προσφορών και νέων προϊόντων είναι άμεση και σε συνδυασμό με δημοσίευση στα social media, προσελκύονται εύκολα υπάρχοντες και νέοι πελάτες.


Μεγάλη βελτίωση στη λειτουργία, την αμεσότητα, την εξυπηρέτηση και μεγάλη αύξηση των πωλήσεων, εμφανίζουν επίσης οι επιχειρήσεις που διαθέτουν B2B e-shop με εξειδικευμένες λύσεις και ειδικές τιμές για το πελατολόγιό τους.


Η επιτυχία ενός e-shop έχει να κάνει κατά το ήμισυ με το περιεχόμενο που προσφέρει, δηλαδή προϊόντα και υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές. Το άλλο μισό συστατικό της επιτυχίας ενός e-shop είναι η εμπειρία που αποκτά ο πελάτης από τη συναλλαγή του. Η ενημέρωση κατά την αγορά (σωστές τιμές και διαθεσιμότητες), κατά την τοποθέτηση της παραγγελίας (αντίγραφο παραγγελίας, τρόποι πληρωμής, τρόποι αποστολής) και κατά την πορεία της (πότε τιμολογήθηκε, πότε έφυγε και πως). Εκεί η σωστή επιλογή πλατφόρμας θα κρίνει και την επιτύχια του ηλεκτρονικού καταστήματος.


Γνωρίστε σήμερα την πρώτη ενιαία πλατφόρμα ERP + E-Shop στην Ελλάδα, που προσφέρει το Business Cloud.

SHARE WITH

Θέλετε δοκιμαστικό λογαριασμό;

Ενημερωθείτε και δείτε πως θα ανεβάσετε και τη δική σας επιχείρηση στα σύννεφα!

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ